Jag läste vidare lite grann om att starta eget företag, och då halkade jag in på de försäkringar man måste teckna som egenföretagare. En företagsförsäkring är ett måste, men det verkar vara en djungel av olika försäkringar så det får bli en fråga för framtiden. Om jag startar eget företag så kollar jag upp företagsförsäkringar då, nu har jag andra försäkringar som jag har börjat fundera kring. Det handlar då om reseförsäkring till den kommande semestern jag planerat länge men tydligen inte så väl. När jag frågade en kompis om en extraförsäkring krävs när man reser bort fick jag ett tydligt fniss till svar. Det var tydligen självklart, det är alltså något av ett måste med en reseförsäkring. Detta trots att jag bara skall till Mallorca i en vecka, det trodde jag var såpass vanligt så det ingick i hemförsäkringen.


Tur är väl då att jag köper både billiga kläder och skor, det ger mig pengar över till dessa tråkiga men nödvändiga utgifter. Det är en sanning med modifikation, jag hade nog haft råd med en reseförsäkring ändå. Dessutom så läste jag på litegrann om vad man skall tänka på då man reser, och den checklista jag då hittade innehåll mer än bara reseförsäkring.

 

Nog ser dessa semesterbilder underbara ut? Det är från just Mallorca och det är också vad som lockar mig dit. Stränder, sol och bad är det jag söker, och det är vad man får på Mallorca. Om man inte har en ruskig otur då. Det är sannolikt skälet till behovet av en checklista inför resan, att minimera riskerna och vara försäkrad om något ändå blir fel.

Bilderna hittade jag online, och lånade dem från Secret Escapes och en annan sajt om resor.